Моделювання комунікативної поведінки користувача у дискурсі текстового редактора Microsoft Word 2003 - Біскуб, Ірина Павлівна; Biskub, Iryna P. (Вид-во Волин. нац. ун-ту “Вежа”, 2008)
У статті наведені результати вивчення комунікативного потенціалу дискурсу текстового редактора Microsoft Word 2003. Розкрито механізми застосування мережевого семантичного моделювання для генерування дискурсу програмного забезпечення. Вказано на основні недоліки, які спричиняють комунікативні провали при мовленнєвому спілкуванні користувача і комп’ютера. The article suggests the results of examining the communicative potential of Microsoft Word 2003 discourse. The mechanisms of using semantic modeling for generating software discourse are uncovered. The main problems that cause communicative failures in human-computer speech interaction are found out.
Modeling User’s Communicative Behaviour in Microsoft Word 2003 Discourse
Keywords: семантичне моделювання; semantic modeling; дискурс програмного забезпечення; лінгвістичні категорії; комунікативний потенціал; мовленнєва взаємодія людини і машини; software language discourse; linguistic categories; communicative potential; human-computer speech interaction