Паремії як ефективний засіб збагачення та активізації словникового запасу молодших школярів - Кравчук, Надія Василівна; Kravchuk, Nadiia V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Стаття репрезентує дослідження актуальної проблеми – поповнення та активізації словникового запасу молодших школярів. Розглянуто вплив пареміологічного матеріалу на формування лексикону учнів початкової школи в процесі вивчення рідної мови та читання.The article represents the investigation of urgent problem – refueling the stock of vocabulary of junior pupils. Here is considered the influence of paremiological material on the formation of elementary school pupils’ lexicon in the process of studing of mother tongue and reading.
“Paremiyi” as an effective mean of enriching and making more active stock of vocabulary of junior pupils
Keywords: паремії; прислів’я; молодші школярі; словникова робота; paremiyi; proverbs; junior pupils; glossary