Роль концептів «любов-агапе» та «любов-ерос» в інтимному епістолярії Ольги Кобилянської - Ільків, Анна; Ilkiv, Anna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті досліджено різні відтінки любові в епістолярію О. Кобилянської, зокрема любов тілесну й любов духовну. Особливу увагу зосереджено на листуванні письменниці з О. Маковеєм. Лист розглянуто як самостійний немарґінальний жанр мемуарної літератури, що відкриває нові інтимні грані творчої особистості. Дослідженення здійснено на основі контекстуального, концептуального та символічного аналізу інтимного епістолярію письменниці. The article investigates different types of love in the epistolary of O. Kobylyanska, particularly, physical love and spiritual love. Special attention is paid to the writer’s correspondence with O. Makovey. A letter is considered as independent non-marginal genre of memoir literature that opens new intimate sides of creative personality. Investigation is carried out on the basis of contextual, conceptual and symbolic analysis of the writer’s intimate epistolary.
The role of «Physical Love» and «Spiritual Love» Concepts in the Intimate Letters of Olga Kobylyanska.
Ільків А. Роль концептів «любов-агапе» та «любов-ерос» в інтимному епістолярії Ольги Кобилянської / Анна Ільків // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 38-42.
Keywords: лист; епісторярій; мемуарна література; поетика любові; концепт; символ; автобіографізм; суб’єктивізм оповіді; адресат; адресант; a letter; an epistolary; memoir literature; love poetics; a concept; a symbol; an autobiography; a story subjectivism; addressee; addresser