Леся Українка і Грузія - Костюк, Мар'яна; Kostyuk, M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті досліджується грузинський період життя Лесі Українки. Образи гори та замку в драматичних творах Лесі Українки («Камінний господар», «Осіння казка», «Лісова пісня») тлумачаться як навіяні грузинськими враженнями. In this article is researched Georgian period in Lesya Ukrainka’s life. Types of mountain and castle in Lesya Ukrainka’s dramatic creations («Stone Lord», «Autumn tale», «Forest song») are interpreted as suggested of Georgian impressions.
Lesya Ukrainka and Georgia
Keywords: Грузія; драматична поема; образ гори; образ замку; Georgia; dramatic poem; types of mountain; types of castle