Державний контроль і нагляд у сфері охорони навколишнього середовища - Теплюк, Алла Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу, практичне значення отриманих результатів. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження» висвітлено стан вивчення проблеми в науковій літературі а також її теоретичні і практичні аспекти. У розділі 2 «Адміністративно-правовий механізм забезпечення контролю і нагляду в галузі охорони навколишнього середовища» здійснено аналіз нормативно-правової бази, що регулює діяльність та координацію дій окремих державних інституцій в галузі природоохоронної діяльності. Розглянуто механізми державного управління в сфері забезпечення контролю і нагляду в сфері охорони навколишнього середовища. Розділ 3 розкриває проблемні моменти та шляхи удосконалення системи державного контролю і нагляду у сфері охорони навколишнього середовища. У висновках підсумовано результати дослідження
Keywords: державний контроль; нагляд; установи; державне управління; охорона навколишнього середовища