Рефлексія критичного мислення, як важлива компетентність педагога природничої галузі знань - Головін, Микола Борисович; Головіна, Ніна Анатоліївна; Гузачов, Дмитро Михайлович (Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, 2024)
Метою цього дослідження є аналіз ментальних рефлексій як важливої компетентності педагога природничої галузі знань на практикумах із компʼютерного моделювання фізичних процесів. Ця рефлексія в роботі розглядається через призму циклічних ментальних процесів у термінах формальної логіки з опорою на еволюцію структури декларативних знань.
Keywords: критичне мислення; рефлексія; методика навчання; компетентність