Діяльність радянських партизанських загонів на Волині у роки Другої світової війни - Мухаровська, Анна; Mukharovska, Anna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Досліджується радянський партизанський рух у Волинській та Ровенській областях. Характеризуються особливості його становлення, персонального складу, мети та завдань, що були поставлені перед ним урядом СРСР, форми, методи та результати його діяльності, а також відносини з іншими військово-політичними силами та етнічними спільнотами краю в контексті боротьби українців за свою незалежність у роки Другої світової війни.

The purpose of writing of this article is research of activity of soviet partisan motion on Volynia (territorial – the Volinskiy and Rovenskiy areas). The noted purpose foresees implementation of row of tasks: descriptions of features of his becoming, personal composition, purpose and tasks, which were put before him Government of the USSR, forms, methods and results of his activity, and also, mutual relations with other military-political forces and ethnic associations of edge in the context of fight of Ukrainians for the independence in the years of Second world war.
Activity of Soviet Guerrillas on Volynia in the Years of Second World War
Keywords: радянський партизанський рух; більшовицькі партизани; партизанські загони; УПА; ОУН; Армія крайова; пляцувки; каральні акції; людські втрати; матеріальні збитки; soviet partisan motion; bolshevist partisans; guerrillas; UPA; OUN; аn army is Regional; «plаtsuvki»; punitive actions; human losses; financial losses