Система органів місцевого самоврядування України і Польщі: порівняльний аналіз - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2005)
Як в Україні, та і в Польщі діє трьохрівнева система органів місцевого самоврядування. Спільним рисами цієї системи є виборність нормотворчих органів, їх назва і структура, наявність виконавчих органів. Проте, відповідно до вимог Конституції Польщі самоврядні органи є більш незалежними в реалізації своїх повноважень і суттєвою гарантією їх діяльності виступає можливість судового захисту своїх законних інтересів.
Keywords: система органів місцевого самоврядування; місцеве самоврядування