Вирішення конфліктів ділового спілкування в умовах гендерної нерівності - Бортнік, Світлана Миколаївна; Саган, Марія Володимирівна; Bortnik, Svitlana M.; Sagan, Mariia V. (Луцький національний технічний університет, 2014)
В статті проаналізовано прояви гендерної нерівності в сучасному суспільстві та визначено причини гендерних конфліктів. Проаналізовано соціально-психологічні витоки гендерної нерівності у діловому спілкуванні. Виявлено гендерні стереотипи в свідомості суспільства, що є першопричинами виникнення гендерних конфліктів. Проведено аналіз стратегій поведінки у конфліктних ситуаціях. Запропоновано шляхи подолання гендерної нерівності, виходячи з причин її виникнення та розвитку. In the article is analysed displays of gendernoy inequality in modern society and certainly reasons of gendernikh conflicts. The socialpsychological sources of gendernoy inequality are analysed in business intercourse. Found out genderni stereotypes in consciousness of society which is primary causes of origin of gendernikh conflicts. The analysis of strategies of conduct is conducted in conflict situations. The ways of overcoming of gendernoy inequality are offered, coming from reasons of its origin and development. В статье проанализированы проявления гендерного неравенства в современном обществе и определенно причины гендерных конфликтов. Проанализированы социальнопсихологические истоки гендерного неравенства в деловом общении. Обнаружены гендерные стереотипы в сознании общества, которое является первопричинами возникновения гендерных конфликтов. Проведен анализ стратегий поведения в конфликтных ситуациях. Предложены пути преодоления гендерного неравенства, исходя из причин ее возникновения и развития.
The dicision of conflicts of business intercourse in the conditions of gendernoy inequality
Решение конфликтов делового общения в условиях гендерного неравенства
Keywords: гендерні конфлікти; гендерна нерівність; гендерні стереотипи; гендерные конфликты; гендерное неравенство; гендерные стереотипы; genderni conflicts; genderna inequality; genderni stereotypes