Досвід лісокультурної діяльності Черевахівського лісництва філії «Маневицьке лісове господарство» - Цьопич, Назарій Сергійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Створення лісу в Україні базується на типологічній основі. Це зумовлено тим, що різні лісорослинні зони та різні лісокультурні райони суттєво різняться між собою за грунтово-кліматичними характеристиками. Тому якісне вирішення поставленого перед лісовим господарством України завдання відтворення лісових ресурсів можливе лише за умови узагальнення місцевого, накопиченого в лісництвах досвіду створення лісових культур. У першому розділі проаналізовано теоретичні засади дослідження, а саме розглянуто існуючі технології створення лісових культур в Україні. В другому розділі наведено характеристику матеріалів та методів дослідження, а саме опис лісового фонду, лісорослинних та грунтово-кліматичних умов території розташування філії «Маневицьке лісове господарство», методики досліджень. В третьому розділі наведено результати дослідження, а саме динаміку 11-річного лісокультурного фонду Черевахівського лісництва філії «Маневицьке лісове господарство» та його розподіл за типами лісорослинних умов, схемами змішування та схемами розташування садивних місць. В четвертому розділі проведено економічну оцінку кошторису лісокультурних робіт. У п’ятому розділі представлено специфіку охорони праці на підприємстві та її основні положення. Випускна кваліфікаційна робота магістра виконана на 52 сторінках друкованого тексту, проілюстрована аналітичними 7 діаграмами та 4 ілюстративними фотографіями, містить 1 додаток з вихідними даними. Список використаних джерел інформації налічує 43 найменування.
Keywords: береза повисла; лісові культури; лісокультурний фонд; сосна звичайна; схема змішування; схема розташування садивних місць