Факторний профіль депривованої самості: емпіричний ракурс - Гошовська, Дарія Тарасівна; Гошовський, Ярослав Олександрович; Hoshovska, Dariia T.; Hoshovskyi, Yaroslav O. (Херсонський державний університет, 2015)
Стаття розкриває психологічні особливості негативного впливу депривації на самосвідомість, образ Я особиcтості. Встановлена специфіка онто- і соціогенези депривованих підлітків, проаналізовано основні типи порушень їх психічного розвитку, здійснено емпіричне вивчення окресленої проблематики.

The article exposes the psychological features of negative influence of deprivation on consciousness, character I am personalities. The specific of genesis of deprived teenagers is set, it is analysed the basic types of violations of them are analysed psychical development, the empiric study of the outlined problem is carried out.
Factor type of deprived selp: empiric foreshortening
Keywords: депривація; депривовані підлітки; самосвідомість; самість; образ Я; самоакцептація; deprivation; deprived teenagers; consciousness; self; character I; self-acceptance