Фазові рівноваги у системі Cu2GeS3–Cu2GeSe3 - Марушко, Л. П.; Піскач, Л. В.; Парасюк, О. В.; Олексеюк, І. Д.; Пехньо, В. І.; Marushko, L. P.; Piskach, L. V.; Parasyuk, O. V; Olekseyuk, I. D.; Pekhnyo, V. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Методами диференційно-термічного та рентгенофазового аналізів досліджено та побудовано фазову діаграму системи Cu2GeS3–Cu2GeSe3. Система є перитектичного типу з координатами нонваріантної точки: 41 мол. % Cu2GeSe3, 1140 К. Установлено межі існування твердих розчинів на основі компонентів системи. Ключові слова: тернарна сполука, фазові рівноваги, твердий розчин, диференційно-термічний аналіз, рентгенівська порошкова дифрактометрія. The Cu2GeS3–Cu2GeSe3 system was investigated using differential thermal and X-ray phase analysis methods. The diagram is of peritectic type with an invariant point at 41 mol. % Cu2GeSe3, 1140 К. The boundaries of the solid solution ranges of the system components were determined.
Phase Equilibria in the Cu 2 GeS 3 –Cu 2 GeSe 3 System.
Keywords: тернарна сполука; фазові рівноваги; твердий розчин; диференційно-термічний аналіз; рентгенівська порошкова дифрактометрія; ternary compound; phase equilibria; solid solution; differential thermal analysis; X-ray powder diffraction