Спеціальна психологія та методика педагогічно-корекційного тренінгу - Гошовська, Дарія Тарасівна; Hoshovska, Dariia T. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Програма навчальної дисципліни “Спеціальна психологія та методика педагогічно-корекційного тренінгу” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавр галузі знань 0301 Соціально-політичні науки спеціальності 6.030102 Психологія. Предметом вивчення навчальної дисципліни є процес диференціювання навчання, виховання і розвитку дітей з психічними і (або) фізичними порушеннями та відхиленнями у поведінці, визначення найбільш результативних шляхів, засобів, спрямованих на своєчасне виявлення, попередження та подолання відхилень у розвитку та поведінці таких дітей.
Keywords: спеціальна психологія; педагогічно-корекційний тренінгу; дизонтогенез; відхилення у розвитку; затримка розвитку