Еволюція унітарного устрою сучасної держави - Пахолок, Василь Миколайович; Pakholok, Vasyl M. (Національний університет "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого", 2015)
Проаналізовано особливості територіального устрою сучасних унітарних держав; встановлено чинники, що утруднюють класифікацію держав за традиційними ознаками унітаризму і федералізму.

The peculiarities of the territorial division in modern unitary states are analyzed. The factors, which complicate the traditional classification of unitary and federal states, are considered.
The unitary evolution of modern state
Keywords: територіальний устрій; регіоналізація; децентралізація; федералізація; territorial division; regionalization; decentralization; federalization