Фінансово-кредитне забезпечення розвитку житлової сфери - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (My University, 2012)
Розглянуто сутність та значення процесів фінансово-кредитного забезпечення розвитку житлової сфери. Розроблено концептуальні положення фінансово-кредитного регулювання інвестиційно-житлових відносин, які в сукупності представляють взаємодію таких суспільних інститутів, як житлові потреби, ринок інвестицій, житловий фонд, ринок будівництва та відтворення житла. Визначені форми та методи фінансово-кредитного забезпечення будівництва, відтворення та придбання житла в умовах ринку. Визначено загальнодержавні тенденції розвитку житлового фонду, будівництва, відтворення та придбання житла. Проведено аналіз фінансово-кредитного забезпечення процесів житлового будівництва та дана оцінка реалізації державних цільових програм будівництва житла. Розроблено стратегічні напрями сприяння фінансово-кредитному забезпеченню розвитку житлової сфери як засобу реалізації комплексного підходу до регулювання інвестиційно-житлових процесів. Запропонована модель формування альтернативних інвестиційних програм будівництва доступного житла та шляхи вдосконалення житлового іпотечного кредитування.

Essence and value of processes of development of housing sphere is considered. Conceptual positions of government control are developed investmentdwellings relations, which in an aggregate present co-operation of such public institutes as housings necessities, housing fund, market of investments, market of building and recreation of habitation. Certainly financial and credit mechanisms, which provide the processes of investing of building, recreation and acquisition of habitation, in the conditions of market. Progress of housing fund, building, recreation and acquisition of habitation trends are certain. It is conducted analysis of the investment providing of processes of housing building and this estimation of realization of the government having a special purpose programs of building of habitation Strategic directions of assistance development of housing sphere are developed, as to the mean of realization of the competent going near adjusting investmentdwellings relations. The model of forming of the alternative investment programs of building of accessible habitation, and ways of perfection of the housing mortgage crediting, is offered
The financial and credit providing of development of housing sphere
Keywords: фінансове забезпечення; кредитне забезпечення; фінансово-кредитне забезпечення; житлова сфера; інвестиційно-житлові відносини; державне регулювання інвестиційних процесів; альтернативні інвестиційні програми; доступне житло; житлове іпотечне кредитування; housing sphere; investment-dwellings relations; government control of investment processes; strategic directions; financial and credit mechanisms; alternative investment programs; accessible habitation; housing mortgage crediting