Синантропна флора Волинської області - Коцун, Лариса Олександрівна; Кузьмішина, Ірина Іванівна; Kotsun, Larysa O.; Kuzmishyna, Iryna I. (Східноєвропейський національний університет, 2016)
Основну частину книги складає конспект флори синантропних судинних рослин Волинської області, складений на основі флористичних досліджень 2001−2015 рр. Містить інформацію про природні умови, історію вивчення синантропної флори регіону, її структуру та ступінь синантропізації. У конспекті флори для кожного виду наведені латинська назва, синоніми, літературні джерела, основні біоморфологічні, екологоценотичні характеристики, загальний ареал, антропогенний фактор, господарське значення, місцезнаходження для видів, які зростають або зростали рідко і дуже рідко на досліджуваній території. Для ботаніків, екологів, викладачів, студентів, краєзнавців, праців¬ників природохоронних організацій.
Keywords: синантропна флора; Волинська область