Біологія : лабораторний практикум - Білецька, Марія Григорівна; Білецький, Юрій Валентинович; Теплюк, Вадим Сергійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Лабораторний практикум з Біології сформований згідно навчального плану та силабусу навчального компонента. Лабораторні роботи присвячені вивченню тем, які визначені силабусом у трьох змістових модулях: Загальна біологія, Ботаніка з основами екології рослин, Зоологія з основами екології тварин. Перший модуль «Ботаніка з основами екології рослин» передбачає виконання 6 лабораторних робіт, під час яких студенти отримують навички роботи із світловим мікроскопом, знайомляться з особливостями хімічного складу і будови клітин прокаріот та еукаріот, вивчають різні форми розмноження та етапи ембріогенезу, тваринні тканини, тобто розглядають особливості організації живої матерії різних рівнів, починаючи з молекулярно-генетичного. Рекомендовано здобувачам освітнього ступеня бакалавр факультету хімії та екології спеціальності 101 Екологія.
Keywords: загальна біологія; ботаніка; зоологія; екологія; лабораторні роботи; 57.01(076.5)