Біологічні та екологічні особливості зростання Thuja occidentalis L. - Бойчук, Євген Юрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Наукова робота присвячена дослідженню біологічних та екологічних особливостей зростання туї західної. У першому розділі на основі вивчення інформаційних джерел проаналізовано систематичну та біологічну класифікацію виду, екологічні фактори зростання, та способи використання виду в озелененні. Другий розділ містить основні положення методики досліджень та аналіз природніх умов Луцького району, та їх вплив на зростання туї західної. В третьому розділі було проведено біоморфологічний аналіз зростання туї західної на території Луцького району, проаналізовано агротехніку посадки рослини, та описано хвороби і шкідники які вражають рослину. В четвертому розділі представлено проектні пропозиції із використанням туї західної, подано модель проєкту та розрахунок вартості озеленення. У п’ятому розділі окреслено основні вимоги безпеки при виконанні робіт під час озеленення території. Загальні висновки за результатами досліджень наведені перед списком використаної літератури (35 джерел, у тому числі 13 англійською). Випускна робота виконана на 53 сторінках друкованого тексту, містить 2 робочі таблиці, 27 ілюстрацій.
Keywords: туя західна; шкідники; хвороби; природні умови; живцювання; проект; моделювання; кошторис