Словникова технологія навчання як засіб активізації навчально- пізнавальної діяльності студентів немовних спеціальностей - Кирикилиця, Валентина Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У монографії висвітлено результати багаторічних досліджень теоретичних та практичних засад активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів немовних спеціальностей у процесі роботи зі словниками. Розкрито дидактичний аспект словника, його функції та виділено основні етапи користування словником студентами у процесі навчання. Розроблено критерії і показники активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів немовних спеціальностей у процесі роботи зі словниками та визначено рівні їх сформованості. Теоретично обґрунтовано, спроектовано та експериментально перевірено модель активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів немовних спеціальностей у процесі роботи зі словниками. Запропоновано словникову технологію навчання як один із ефективних шляхів активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів немовних спеціальностей у навчанні взагалі і у вивченні іноземних мов зокрема.
Монографія адресована фахівцям у галузі теорії навчання, викладачам закладів вищої освіти, аспірантам, магістрантам, студентам, а також усім, хто цікавиться проблемою підвищення ефективності навчального процесу.
Keywords: монографія; активізація навчально-пізнавальної діяльності; словник; студенти немовних спеціальностей; словникова технологія навчання; іноземні мови; 81’243:378.147.091.33