Актуальність дослідження маргінальності у географії - Сікач, К. Ю.; Sikach, K. Yu. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Обґрунтовано актуальність дослідження маргінальності у географії. Розгляд територіальних проявів маргінальності є ключем до вирішення цієї гострої проблеми сучасного суспільства. Проведено аналіз досліджень у цій сфері та визначено основні напрями подальших наукових пошуків. Установлено особливості маргінальності як геоконфлікту та її взаємозв’язок зі злочинністю.In the article the urgency of marginality research in the geography is grounded. Consideration of the territorial displays of marginality is one of the keys to the decision of this sharp problem of modern society. Also, the analysis of research in this sphere is conducted and identified the main areas for further scientific research. The features of marginality as geo-conflict and its relationship to crime are set.
Actuality of Research of Marginality in the Geography
Keywords: маргінальність; маргінал; типи маргінальності; соціально-територіальна спільнота; геоконфлікт; злочинність; соціальна група; marginality; marginal; types of marginality; social-territorial association; geo-conflict; crime; social group