Вплив боргу країн Євросоюзу на національну економіку - Борисюк, Олена Володимирівна; Borysiuk, Olena V. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2014)
Боргова криза, що охопила країни Європейського Союзу, негативно позначається на їхніх національних економіках загалом і функціонуванні банківського сектору зокрема. Під загрозою першого в історії Єврозони дефолту опинилася Греція, кризові прояви набирають обертів в Іспанії, Португалії, а останнім часом і в Італії. Оскільки глобальна фінансова система є тісно пов’язаною, дана проблема виходить за межі кордонів Єврозони. У період стрімкого зростання європейські країни без особливих проблем брали і давали в борг. Тепер же, якщо країна не здатна погасити власні борги, іноземні банки та фінансові інститути, які позичали гроші, так само несуть величезні втрати. Виходячи із цього, важливо дослідити, які наслідки для національної економіки матиме боргова криза країн Євросоюзу.The debt crisis that has engulfed the European Union, the negative impact on their national economies in general and the banking sector in particular. Under the threat of the first ever Eurozone default was Greece, crisis manifestations gaining momentum in Spain, Portugal, and more recently in Italy. As the global financial system is closely related, the problem goes beyond the borders of the Eurozone.
Іmpact of debt of eu countries on the national economy
Keywords: державний борг; глобальна криза; боргова безпека; боргова криза; debt; debt security; debt crisis; default; European Union; Еurozone; global crisis; IMF