Стан респіраторної захворюваності дітей дошкільного віку з ортопедичною патологією - Ганженко, Я.; Палатай, Ю.; Арєшина, Ю.; Лянной, Ю.; Hanzhenko, Y.; Palatai, J.; Areshyna, J.; Liannoi, J. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Проведено аналіз стану респіраторної захворюваності дітей 4 6 років з ортопедичною патологією в умовах ДНЗ. Визначено частку дітей, які часто та довго хворіють на респіраторні захворювання. У цій групі дітей вивчено структуру ортопедичної патології та встановлено, що деформації грудної клітки та сколіотична деформація хребта виступають найбільш значимими факторами, які сприяють розвитку захворювань дихальної системи. Respiratory disease incidence among 4- and 6-year old children is analyzed in kindergarten. The number of children, who suffer from frequent respiratory diseases, is presented. The structure of orthopedic pathology is learned in this group of children. Thus, deformations of chest and scoliotic deformation of spine are determined as the most prominent cause of respiratory diseases.
Respiratory Disease Incidence Among Preschoolers With Orthopedic Pathology
Keywords: дошкільнята; патологія; ортопедичний; респіраторний; orthopedic; pathology; preschooler; respiratory