Розробка мультикористувацької мобільної системи бюджетного контролю з функціями звітності за допомогою фреймворку Spring - Омелянчук, Володимир Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Робота присвячена створенню мобільної системи, яка дозволяє кільком користувачам разом керувати бюджетом, контролювати витрати та доходи, а також формувати фінансові звіти. У проєкті використано фреймворк Spring для розробки серверної частини, а також реалізовано REST API для обміну даними з мобільним застосунком. Під час виконання роботи було розглянуто різні варіанти побудови архітектури подібних систем, визначено ролі користувачів, способи доступу до даних і формування звітності. Створено функціонал реєстрації, авторизації, обліку фінансових операцій та спільного користування бюджетною інформацією. Мета роботи – створити зручний, безпечний і ефективний мобільний застосунок для контролю бюджету в багатокористувацькому середовищі. У результаті створено повноцінну систему, яка складається з серверної частини на базі Spring і клієнтської мобільної частини на Kotlin, що працює через API. Проведено тестування та надано рекомендації щодо подальшого покращення.
Keywords: мобільний застосунок; бюджет; Spring; багатокористувацька система; REST API; звітність; фінансові операції; авторизація; витрати; Java