LE GLOSSAIRE des termes informatiques - Андрієвська, Вікторія Валеріївна (Вежа-друк, 2020)
Методична розробка має на меті ознайомити студентів із термінологією, яка номінує явища, поняття та предмети сучасного світу новітніх технологій. Видання представлене глосарієм комп’ютерних і суміжних технічних термінів. Словникові дефініції подані в алфавітному порядку для полегшення пошуку та роботи із розробкою. Крім того, видання містить тренувальні вправи, які мають на меті актуалізацію та закріплення вивчених мовних одиниць.

L'ouvrage méthodologique vise à familiariser les étudiants avec la terminologie qui nomme les phénomènes, les concepts et les objets du monde moderne des nouvelles technologies. La publication est présentée dans un glossaire de termes informatiques et techniques connexes. Les définitions du glossaire sont présentées par ordre alphabétique pour faciliter la recherche et l'utilisation. La publication contient des exercices d'enraînement visant à mettre à jour et à consolider l'apprentissage des unités linguistiques étudiées.
Глосарій комп’ютерних термінів
Навчальне видання може бути використане як супровід основному матеріалу навчальних дисциплін «Інноваційні технології у викладацькій діяльності та перекладі», «Французька мова комп’ютерних технологій», а також для тематичного блоку «Новітні технології» з курсу «Основна/Друга іноземна мова (французька)», а також під час виконання самостійної роботи студентами. Навчально-методичне видання рекомендоване для студентів 4 та 5 курсів факультету іноземної філології, які вивчають французьку мову як першу або другу іноземну мову денної чи заочної форми навчання, а також для усіх допитливих франкофонів.
Keywords: Інформаційні та комунікаційні технології; les technologies informatiques; la langue française; французька мова; 811.133.1’373.46:004(072)(03)