Сімейна психотерапія - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Метою вивчення дисципліни є розширення загальної теоретичної підготовки студентів, а також формування у них практичного бачення своєї професійної діяльності у сфері психологічного супроводу сім’ї, отримати основні уявлення про систему психологічної підтримки і допомоги членам сім’ї на рівні трьох підсистем – шлюбної, батьківської, сиблінгової. Основними завданнями є: ознайомлення із категоріально-понятійним апаратом; надання інформації про психолого-педагогічний супровід сім’ї; оволодіння основними методами дослідження сім’ї та її психоедукації; розгляд сучасних технологій психологічного супроводу сім’ї.
Keywords: психологія сім'ї; психоконсультація сім’ї; сімейна психотерапія; психологічний супровід сім'ї; психотерапія сім’ї; психоедукація сім’ї