Необхідність врахування досвіду фінансування міст США щодо реформування фінансів міст України - Карлін, Микола Іванович; Karlin, M. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
В статті розглядаються особливості формування і використання фінансів міст в США, чий досвід доцільно використати в Україні. Насамперед це стосується податку на майно, у встановленні ставок та використанні якого міста США мають значну самостійність. The article deals with peculiarities of formation and use of finances by cities in the USA whose experience should be applied in Ukraine. It is primarily concerns the property tax whose setting and use are under the considerable autonomy of the USA cities.
The Need to Take into Account the Experience of U.S. Cities to Reform the Finances of Ukrainian Cities
Keywords: доходи міст США; витрати міст США; податок на майно; податок з обороту; прибутковий податок з громадян; Україна; Луцьк; місцеві бюджети; incomes of the USA cities; costs of the USA cities; property tax; turnover taxes; income tax; Ukraine; Lutsk; local budgets