Поштовий зв’язок – важливий елемент туристичної інфраструктури Волинської області - Чир, Надія Вікторівна; Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна; Єрко, Ірина Володимирівна (Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2020)
Здійснено системний аналіз поштового зв’язку як важливого елементу туристичної інфраструктури. Завдяки нормативно-правовим документам визначено поняття зв’язок та виокремлено його елементи, зокрема поштовий зв’язок. Вивчено історію його формування, структурні елементи, зокрема організаційні, функціонуючу мережу у Волинській області. Визначено пріоритетні сфери діяльності, дано аналіз повному комплексу послуг, що надаються найбільшими операторами поштового зв’язку, виокремлено специфічні послуги, необхідні кожному туристу, запропоновані нові види послуг. Проаналізовано територіальні особливості розміщення поштових об’єктів в регіоні. Визначено проблемні ділянки галузі, запропоновано заходи та новітні підходи вирішення окремих з них. Сформульовано перспективи використання елементів поштового зв’язку у туристичній галузі.
Keywords: пошта; поштовий зв’язок; оператор поштового зв’язку; Волинська область; туризм; туристична інфраструктура; поштові марки; поштові відправлення; посткросинг