Теорія і методологія географічної науки - Чижевська, Лариса Тарасівна; Chyzhevska, Larysa T. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Теорія і методологія географії визначає стратегію її розвитку, визначає наявні проблеми, аналізує і систематизує накопичений матеріал.Розглядаються загальнонаукові та суто географічні підходи. що є важливими для сучасної географії. Обгрунтовуються особливості сучасної структури географії, аналізуються основні вчення, теорії, концепції та гіпотези.
Keywords: теорія; метод; парадигма; географічне мислення; системний підхід; вчення; гіпотеза; концепція; структура географії; наука