Психологія девіантної поведінки - Гошовська, Дарія Тарасівна; Hoshovska, Dariia T. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Предметом вивчення навчальної дисципліни «Психологія девіантної поведінки» є поведінкові відхилення дітей на всіх онтогенетичних щаблях розвитку. Метою навчальної дисципліни є сформувати знання щодо змісту, видів, соціально-психологічних чинників і психологічних особливостей корекції девіантної поведінки особистості, а також сприяти розвитку в студентів відповідних професійних умінь і навичок.
Keywords: типологія девіантної поведінки; психологічні механізми формування девіантної поведінки; діагностика девіантної поведінки особистості; корекція девіантної поведінки