Гендерний код у трагедії Дж. Мільтона «Самсон-борець»: художня інтерпретація біблійного сюжету - Калинюшко, Олеся Анатоліївна; Kalyniushko, Olesia A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Зміна письменником традиційного біблійного сюжету у трагедії "Самсон-борець". Ідея незламності та жертовності героя перед обличчям смерті. Інтерпретація конфлікту між особистим та суспільним.