Методологія та організація наукових досліджень в галузі - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Вивчення навчальної дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень в галузі» передбачає вивчення студентами основ методології науково-дослідної діяльності, а також засвоєння студентами організації науково-дослідної роботи та методики підготовки і оформлення наукових робіт тощо. Метою викладання навчальної дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень у галузі» є формування у студентів знань і навичок щодо методології та методик організації наукових досліджень, а також оформлення та промоцію своїх наукових напрацювань (наукового продукту) та їх оприлюднення і кінцеву реалізацію. Основними завданнями вивчення дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень у галузі» є формування у студентів комплексу знань щодо можливостей і механізмів оформлення, представлення, просування і популяризації власного наукового продукту в Україні та світі, управління науковими проектами на усіх етапах їх життєвого циклу, вироблення у студентів відповідних практичних навичок.
Keywords: основні наукові методи; організаційна структура науки; організація науково-дослідного процесу; інформаційні бази наукових досліджень; промоція наукового продукту; науковий проект