Типологія романів Юрія Андруховича - Ячменьова, Марія; Yachmenova, Mariia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті робиться спроба розглянути постмодерністські романи Ю. Андруховича „Рекреації”, „Московіада”, „Перверзія”, „Дванадцять обручів” як художнє ціле – метароман-гру. In the article the attempt is made to consider Yuri Andrukhovych’s postmodernist novels as artistic whole is metanovel-play.
The Typology of Yuri Andrukhovych’s Novels
Keywords: метароман; metaroman; постмодернізм; postmodernizm; ідеї фемінізму; ideas of feminism; автобіографізм; avtobiografizm