Міжрівневі категорії в граматичній системі української мови - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, 2012)
У статті подано дефініцію та системно описано міжрівневі категорії сучасної української мови з позицій функційно-категорійної граматики, визначено їхні структурні ознаки. In the article definition is presented and system description of the interlevel categories of modern Ukrainian language from the standpoint of functionality-categorical grammar are given, their structural features are defined.
Interlevel categories in the grammar system of the Ukrainian language
Keywords: міжрівнева категорія; надкатегорія; грамема; відмінок; валентність; категорія ступенів порівняння; модальність; interlevel category; undercategory; grammeme; case; valency; category of degrees of comparison; modality; 811.161.2’366.5