Чинники впливу на попит і пропозицію на ринку нерухомості - Стрішенець, Олена Миколаївна; Мельничук, С. О.; Панівська, Ольга Вікторівна; Strishenets, Olena M.; Melnychuk, S. O.; Panivska, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
На сьогоднішній день відбувається активний розвиток ринку нерухомості. Ринок нерухомості – це система взаємовідносин між юридичними і фізичними особами, метою якої є обмін прав на нерухомість або ж грошових коштів . Разом з тим він є перспективною сферою інвестування. Ринок нерухомості формується під впливом різних чинників, в тому числі попиту та пропозиції, які також знаходяться під їхнім впливом . Попит – це кількість об’єктів нерухомості та прав на них, які покупці можуть придбати за цінами, що складаються у певний проміжок часу. Пропозиція – це кількість об’єктів нерухомості, яку власники можуть продати за певними цінами за встановлений проміжок часу.
Keywords: ринок нерухомості; попит; пропозиція; чинники впливу