Гідроекологічний стан басейну річки Рось - Хільчевський, Валентин Кирилович; Курило, Святослав Миколайович; Дубняк, Сергій Сергійович; Забокрицька, Мирослава Романівна; Khilchevskyi, Valentyn K.; Kurylo, Sviatoslav M.; Dubniak, Serhii S.; Zabokrytska, Myroslava R. (Видавництво "Ніка-Центр", 2009)
У монографії розглядається комплекс питань присвячених вивченню сучасного гідроекологічного стану басейну річки Рось. Зокрема, проаналізовано природні умови басейну та рівень антропогенного навантаження на його водні ресурси. Оцінено обсяги і динаміку водокоритсування в басейні, особливості гідрологічного і гідрохімічного режимів річки. Досліджено причини зміни кисневого режиму та погіршення якості води Росі в останні роки. Запропоновано шляхи поліпшення гідроеоклогічного стану басейну р. Рось.
Keywords: гідроекологічний стан; антропогенне навантаження; водні ресурси; обсяги і динаміка водокористування; гідрологічний режим; гідрохімічний режим; кисневий режим; якість води