Анатомія людини з основами гістології - Пикалюк, Василь Степанович; Шварц, Людмила Олексіївна; Журавльов, Олександр Анатолійович; Шевчук, Тетяна Яківна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Посібник містить навчально-методичні матеріали по всьому об'єму програми, що вивчається студентами фармацевтичного відділення на кафедрі анатомії при освоєнні дисципліни «Анатомія і фізіологія людини». Книга містить весь базовий матеріал для підготовки до практичних занять та іспиту. Посібник містить розділи анатомічної термінології, дані загальної і системної анатомії людини, також включені питання загальної та прикладної гістології, а також ембріології, що викладається в рамках даного предмета. У посібнику подані методичні матеріали: тематичні плани лекцій та практичних занять, завдання для індивідуальної роботи студентів, перелік екзаменаційних питань і ситуаційні клінічні задачі для підсумкового тестування. Даний посібник значно полегшує навчальну роботу студентів, допомагає вивченню анатомії в умовах дистанційного та аудиторного навчання. Всі права авторів захищені. Розділи посібника не можуть бути передруковані, занесені в пам'ять комп'ютера без попереднього дозволу авторів.
Keywords: скелет; скелет людини; мязи; мязова система; травлення; шлунково-кишковий тракт; нефрон; ниркові клубочки; легені; органи дихання; нирки; сечова система; матка; жіночі статеві органи; простата; чоловіча статева система; серце; серцево-судинна система; кровотворення; імунна система; зір; зоровий аналізатор; нейрон; нервова система; мозок; головний мозок; гіпофіз; ендокринні залози; 611 (075.8)