Застосування Kinesiology Taping при болях у спині під час підготовчого періоду футболістів - Васильєва, Ірина Володимирівна; Вітомський, Володимир Вікторович; Кобінський, Олег Вікторович; Марценюк, Ігор Михайлович; Vasylieva, Iryna; Vitomskyi, Volodymyr; Kobinskyi, Oleh; Martseniuk, Іhor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті перевірено застосування KinesioTaping під час підготовчого періоду в базовому мезоциклі. Помічено, що статичні й динамічні навантаження в спорті збільшують напруження м’язів і призводять до болю в спині, що заважає тренуватися. Нові методи фізіотерапії, такі як Kinesio Taping, можуть застосовуватися під час тренувань і використовуватися без утрати часу на лікування періодичного болю в спині. Особливості методу Kinesio Taping дають змогу зберегти здоров’я спортсмена й знизити біль без застосування фармакологічних засобів. The article reviewed the application of kinesio taping during the period of preparation in the basic mesocycle. It was noticed that the static and dynamic loads in sport increase muscle tension which leads to pain in the back which causes back pain and interferes with training. However, new methods of physiotherapy, such as kinesio taping, can used during practicing and used without loss of time for the treatment of recurrent back pain. The peculiarities of kinesio taping method allows preserving health of athletes and reduces pain without the use pharmacological drugs.
Application of Kinesiology Taping During the Preparatory Period Among Footballers with Back Pain
Keywords: Kinesio Taping; футболіст; біль у спині; хребет; підготовчий період; kinesio taping; football player; back pain; spine; the preparatory period