Подяка як оцінний мовленнєвий акт - Чемеринська, І. Я.; Chemerynska, I. Ya. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано особливості реалізації категорії оцінки в мовленнєвому акті подяки. Схаракте¬ризовано оціночні семи в засобах висловлення подяки в сучасній англійській мові. The peculiarities of actualization of the category of evaluation in speech act of gratitude were analyzed in the given paper. The analysis of the semes of evaluation in the means of expression of gratitude in modem English was also fulfilled.
Gratitude as an Axiological Speech Act
Keywords: конотація; connotation; денотат; denotative element; оцінка evaluation