Основи наукових досліджень у віковій психології - Гошовська, Дарія Тарасівна; Hoshovska, Dariia T. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є знання про особливості проектування, організації та проведення наукових досліджень. Засвоєння знань з даної дисципліни дасть можливість майбутнім психологам опанувати сучасні підходи до дослідження та аналізу психологічних явищ, інноваційного розв’язання педагогічних завдань, що вимагає володіння методами та прийомами проведення емпіричних наукових досліджень, вміннями знаходити причинно-наслідкові зв’язки, встановлювати закономірності і взаємозалежності. Метою курсу “Основи наукових досліджень у віковій психології” є надання студентам необхідного обсягу знань у галузі наукових досліджень, підготовка їх до самостійного виконання наукової роботи.
Keywords: організація науково-дослідної роботи; методологічні засади наукових досліджень; Наукова організація дослідного процесу; Інформаційне забезпечення наукової роботи