Готовність до інноваційної діяльності як важлива складова професійного іміджу майбутніх соціальних педагогів - Остапйовський, Ігор Євгенович; Остапйовский, Игорь Евгеньевич; Ostapyovskyy, Igor Ye. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті обґрунтовано актуальність та взаємообумовленість феномену професійного іміджу та інноваційної діяльності фахівця. Дано визначення категорій «професійний імідж» і «готовність до інноваційної діяльності». Розкрито структурні компоненти, критерії, показники й рівні готовності майбутніх соціальних педагогів до інноваційної діяльності. Визначено перспективи подальших наукових пошуків. В статье обоснованно актуальность и взаимообусловленность феномена профессионального имиджа и инновационной деятельности специалиста. Дано определение категорий «профессиональный имидж» и «готовность к инновационной деятельности». Раскрыты структурные компоненты, критерии, показатели и уровни готовности будущих социальных педагогов к инновационной деятельности. Определенно перспективы последующих научных исследований. The actuality and interconditionality of the phenomenon of professional image and innovative activity of specialist are grounded in the article. Categories «professional image» and «readiness to innovative activity» are determinated in it. Structural components, criteria, indexes and levels of readiness of future social teachers are exposed to innovative activity. Certainly prospects of subsequent scientific searches.
Готовность к инновационной деятельности как важная составляющая профессионального имиджа будущих социальных педагогов
Readiness to innovative activity as a constituent of professional image of future social teachers is important
Keywords: імідж; професійний імідж; інноваційна діяльність; готовність до інноваційної діяльності; структурні компоненти; критерії, показники, рівні готовності до інноваційної діяльності; имидж; профессиональный имидж; инновационная деятельность; готовность к инновационной деятельности; image; professional image; innovative activity; readiness to innovative activity