Сучасні проблеми спадковості : навчально-методичні матеріали - Шевчук, Тетяна Яківна; Дмитроца, Олена Романівна; Shevchuk, T. Ya.; Dmytrotsa, O. R. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Навчально-методичні матеріали розроблено згідно з навчальною робочою програмою спецкурсу “Сучасні проблеми спадковості”. Виклад матеріалу допоможе студентам-магістрам більш глибоко засвоїти і закріпити теоретичний матеріал з даного спецкурсу і дасть можливість показати значення набутих знань для практичної роботи. У кожній темі лабораторної роботи подано, що студент повинен знати, вміти, завдання та короткі теоретичні відомості з теми, а також контрольні питання для співбесіди. В кінці методичного видання подано список рекомендованої літератури. Для студентів-магістрів денної та заочної форм навчання спеціальності “Біологія” вищих навчальних закладів.
ЗМІСТ Пояснювальна записка - 3; Лабораторна робота № 1. Дерматогліфіка. Близнюковий метод - 4; Лабораторна робота № 2. Індивідуальна характеристика хромосом людини. Визначення Х-хроматину - 12; Лабораторна робота № 3. Закономірності успадкування генів, що зумовлюють прояв ознак. Генотип як система взаємодіючих генів організму - 20; Лабораторна робота № 4. Повне і неповне зчеплення генів. Успадкування, зчеплене зі статтю - 24; Лабораторна робота № 5. Популяційно-статистичний метод. Медико-генетичне консультування - 29; Список рекомендованої літератури - 33.
Keywords: дерматогліфіка; хромосома; каріотип; генотип; ген