Особливості управління міжнародним маркетингом для організації зовнішньоекономічної діяльності - Данилюк, Тетяна Іллівна; Бондарук, Віктор Петрович (My University, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням щодо особливостей управління міжнародним маркетингом для організації зовнішньоекономічної діяльності, що є ключовим фактором успіху для компаній, що працюють на міжнародних ринках. В роботі виділені основні напрями розвитку системи міжнародного маркетингу та його інструментарію. В статті обґрунтовано, що в маркетингово орієнтованих компаніях управління маркетингом вважається ключовою функцією і за її допомогою формується чітка організаційна структура управління міжнародним маркетингом. Подана порівняльна характеристика організаційних структур управління міжнародним маркетингом за основними видами зовнішньоекономічної діяльності. Наголошено, що підвищення обсягів міжнародної торгівлі може вимагати перегляду організаційної структури компанії, особливо щодо управління міжнародною діяльністю.
Keywords: міжнародний маркетинг; зовнішньоекономічна діяльність; організаційні структури управління; управління міжнародним маркетингом; 339.138