Методика використання IT технологій у навчанні англійської мови в середній школі - Даценко, Вікторія Олегівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Швидкий розвиток сучасних технологій необхідно інтегрувати в освітні процеси, оскільки вони можуть значно полегшити та покращити навчання. Інформаційні технології (ІТ) дозволяють зробити освіту більш доступною та ефективною, роблячи навчання зручним для широкого кола людей. Розвиток комп’ютерів та Інтернету створює можливість навчатися з будь-якого місця на планеті, забезпечуючи доступ до різноманітних курсів та навчальних ресурсів. Це дає можливість отримувати знання незалежно від географічного розташування, що відкриває нові можливості для навчання та освіти. Зараз існує значна кількість онлайн-курсів та дистанційних програм, що дає змогу отримувати освіту, не виходячи з дому. Це особливо корисно для тих, хто має сімейні обов’язки або не може відвідувати традиційні навчальні заклади через роботу. Сучасні ІТ сприяють інтерактивному навчанню, використовуючи різноманітні мультимедійні презентації, відео та інші онлайн ресурси для кращого засвоєння матеріалу. Це дозволяє вчителям робити уроки більш цікавими та підтримувати активну участь учнів, а також сприяє ефективному взаємодії між учнями та педагогами через різноманітні комунікаційні технології, такі як електронна пошта, соціальні мережі та відеоконференції. У сучасному світі, де технології стрімко розвиваються, освіта стикається з необхідністю інтеграції інноваційних підходів для підвищення ефективності навчального процесу. Використання ІТ-технологій та штучного інтелекту у викладанні англійської мови в середніх школах відкриває нові можливості для педагогів та учнів.
Keywords: онлайн-платформи; навчальні ігрові елементи; інтерактивне навчання; інноваційні підходи до освіти; штучний інтелект