Наукові підходи до сім'ї з проблемною дитиною - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, Myroslava Ivanivna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розкрито основні труднощі у функціонуванні сім'ї, яка має проблемну дитину. Виділено фази реакцій батьків на народження проблемної дитини, узагальнено коло проблем, які трапляються у сім'ях, описано типові ситуації функціонування та дисфункційні симптоми. The article presents theoretical materials, which discovers the main function difficulties of the family with problem child. The phases of parental reactions to the birth of the problem child are distinguished, the range of this kind of families problems are summarized, the typical situations of functioning and dysfunctional symptoms are described.
The Scientific Approaches to the Family which Has Problem Child
Keywords: проблемна дитина; problem child; травмуюча ситуація; traumatic situations; фази адаптації; adaptations fazes; атмосфера семьи; family atmosphere; дисфункційні симптоми; dysfunctional symptoms; поле взаємодії; interaction field