Коригуюча гімнастика : методичні рекомендації для лабораторних занять. - Грейда, Наталія Богданівна (My University, 2024)
Коригуюча гімнастика — це різновид медичної лікувальної гімнастики, який застосовують при деяких змінах форми опорно-рухового апарату. Метою виправної гімнастики при деформації хребта є коригування деформації, стабілізація вже утворених та створення умов для компенсації пошкоджених функцій хребта. Будь-яка методика коригуючої гімнастики спрямована на відновлення м'язового балансу, тобто на розслаблення м'язів та відновлення роботи м’язів. У методичних рекомендаціях подано короткий зміст лабораторних занять. На прикладі наведених коригуючих вправ показано, які основні групи м’язів задіяні при виконанні комплексів вправ при порушеннях постави, сколіозі, артрозі та артриті. Рекомендовано здобувачам освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 227 Терапія та реабілітація освітньо-професійної програми Фізична терапія, ерготерапія, які вивчають освітній компонент «Коригуюча гімнастика, тейпування, постізометрична релаксація».
Keywords: коригуюча гімнастика при захворюваннях та порушеннях опорно-рухового апарату; терапевтичні вправи; 796.925