Сучасні дослідження гідрологічного режиму та екологічного стану вод р. Стохід (басейн Припʼяті) - Павловська, Тетяна Сергіївна (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, 2025)
У статті проаналізовано сучасні (ХХІ ст.) наукові праці, які висвітлюють результати досліджень гідрологічного режиму та якості вод р. Стохід (басейн Припʼяті) у звʼязку з кліматичними та антропогенними чинниками. Виявлено публікації про зʼясування тенденцій змін водного, гідрохімічного, льодового режиму річки, якості поверхневих вод, прогнозування її водності на найближчу перспективу, вивчення кореляційного звʼязку гідрометеорологічних параметрів, джерел забруднення річкових вод.
Keywords: водний режим; Волинська область; гідропост; антропогенне навантаження; паводок; повінь; гідрологічний режим річки; гідрохімічний режим річки; межень; річковий стік; кліматичні зміни; витрати води річки; якість поверхневих вод; водні ресурси; морфометричні характеристики річки; гідрологічні характеристики річки; гідрохімічні характеристики річки; 556.53:502.51(282.247.322)