Формування засад національної політики пілсудчиків щодо українського питання (1923–1927 рр.) - Крамар, Юрій Вікторович; Kramar, Yurii V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 1996)
Проаналізовано концепції національної політики Польщі у 1920 – 1930-х рр. Досліджено погляди прихильників Ю. Пілсудського щодо вирішення українського питання. Вивчено практичні спроби реалізації асиміляційної політики Польщі щодо південно-східних воєводств через здійснення «волинської програми» Г. Юзевського.

The conceptions of the national policy of Poland in the 1920s-1930s were analyzed. The views of Y. Pilsudski's supporters on the solution of the Ukrainian question were researched. The practical attempts to implement the assimilation policy of Poland in relation to the south-eastern voivodships were studied through the implementation of Volyn program by G. Yuzevsky.
Keywords: Волинь; Ю. Пілсудський; Г. Юзевський; асиміляція; національна політика; українське питання; Volyn; Y. Pilsudski; G. Yuzevsky; assimilation; national policy; Ukrainian question