Польові етнографічні дослідження як складник формування збірки Волинського краєзнавчого музею - Мірошниченко-Гусак, Людмила Андріївна; Miroshnychenko-Husak, Ludmila (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті схарактеризовано польові дослідження як один зі шляхів наукового комплектування етнографічної колекції Волинського краєзнавчого музею. Простежено етнографічні експедиції та їх особливості в різні періоди становлення закладу. Визначено завдання з комплектування пам’яток народної культури, що постають сьогодні перед співробітниками відділу етнографії та народних промислів.The article deals with the characteristics of field research as one of the ways of scientific completing of ethnographic collection of Volyn Museum of Nature Sciences. The ethnographic expeditions, which was carried out from 1929 to 2015 and their peculiarities in different periods of establishing the institution, were followed in this article.
Field Ethnographic Research as the Component of Forming Collection of Volyn Museum of Nature Sciences
Keywords: етнографічна колекція; польові дослідження; комплектування збірки; відділ етнографії та народних промислів Волинського краєзнавчого музею; ethnographic collection; field research; completing the collection; the department of ethnography and folk trades of Volyn Museum of Nature Sciences