Актуальні проблеми формування та розвитку європейського інформаційного простору - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Карпчук, Наталія Петрівна; Митко, Антоніна Миколаївна; Федонюк, Сергій Валентинович; Бояр, Андрій Олексійович; Мишляєв, Тарас; Найдич, Марина Анатоліївна; Приступа, Н.; Миронова, Олена Іванівна; Коваль, Ю.; Tykhomyrova, Yevheniia B.; Karpchuk, Nataliia P.; et al. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Колективна монографія має на меті сформувати цілісне уявлення щодо європейського інформаційного простору, розглянути актуальні питання дослідження інформаційної політики ЄС, проблеми інформаційної інтеграції України до Європейського Союзу. Вона розрахована на широке коло фахівців з міжнародної інформації, спеціалістів, що працюють у структурних підрозділах органів державної влади, в інформаційно-аналітичних відділах місцевих органів державної влади й управління, у відділах зв’язків із громадськістю державних і приватних структур та ін.
Keywords: європейський інформаційний простір; комунікаційна політика; теорія інформаційної демократії; електронна участь; представницька е-демократія; електронне урядування; транскордонне співробітництво