Творчість хору «Оранта»: аналіз просвітницько-анімаційної діяльності колективу - Кашаюк, Вікторія Миколаївна; Мойсіюк, Василь Васильович (My University, 2022)
У просвітницько-анімаційній діяльності камерного хору «Оранта» вирізнили три основні функції ‒ пропаганди і поширення української музики як носія національних цінностей, конкурсно-фестивальної діяльності як демонстрації виконавського еталону, розширення меж соціокультурної функції музичного колективу та оновлення його суспільної ролі. Хор демонструє сучасне розуміння соціокультурної ролі мистецтва та креативних функцій виконавського колективу, презентує академічне музичне мистецтво яскраво й цікаво для реципієнта, який із слухача переходить у статус глядача і стає спів-творцем художнього ґештальту.
Keywords: просвітницько-анімаційна діяльність; хорове мистецтво; камерний хор "Оранта"; 001.1